Workshops

De Religie van de Liefde
Een lezing en verdieping over Non-Dualiteit

Harry Dijkshoorn.com - online counselling somatic - experiencing therapy - trauma counseling - taoist healing.jpg
De Religie van de Liefde (lezing)
Harry Dijkshoorn geeft een verhandeling over de hunkering naar geluk en de vervulling van het hart. Hij was zelf negentien jaar oud toen – als uit het niets – het verlangen naar waarheid, en naar voleinding zijn geest met grote kracht doordrong. Dit verlangen bleek geen bevlieging. Het leidde tot een levensbepalende zoektocht waarin hij vooral aangetrokken werd door de oude Vedische wijsheden van India. Hij woonde 6,5 jaar lang in de oude stad van Jeruzalem waar hij dagelijks tijd doorbracht en mediteerde in de Heilige Grafkerk, de Synagoge bij de Klaagmuur en verschillende andere gewijde plaatsen in deze heilige stad. Nu, 42 jaar later, verhaalt hij over de verrukkingen en de beproevingen van de innerlijke zoektocht naar God.

De Religie van de Liefde (beoefening en verdieping)
Na de lezing is er de mogelijkheid deel te nemen aan een verdiepende samenkomst onder begeleiding van Harry. In momenten van stilte zullen we onze aandacht verfijnen en verdiepen. We ervaren wat waar is voor ons allen – het wonder van Zijn en Niet-Zijn. Door perioden van stilte en dialoog kan de schoonheid van ons hart zich ontsluieren en ontvouwen.
Voor deze samenkomst graag vooraf opgeven bij Maurien Meijlis m.meijlis@kickmail.nl

Harry Dijkshoorn (1958) is na een verblijf van 38 jaar sinds twee jaar weer teruggekeerd in Nederland. Hij woont met zijn vrouw en 10 jarige dochter in Culemborg. Hij begeleidt mensen op het pad naar Zelfkennis. Zijn werk is gebaseerd op vier decennia van toegewijde therapeutische en spirituele vorming, vanuit de westerse psychotherapie (Somatic Experiencing, een lichaamsgerichte benadering voor het oplossen van traumatische stress, van Peter Levine), en de traditionele leringen en meditatie uit India (Boeddhisme en Advaita Vedanta, non-dualisme).

 

workshop zelf-acceptatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Non-dualiteit

 

Bijdrage: donatie

Aan de hand van voordrachten en korte geleide meditaties worden de volgende onderwerpen besproken:

1) Wat is non-dualiteit?
2) De stappen om er te komen, zijn de kwaliteiten om er te zijn
3) Zelf-acceptatie
4) De invloed van ons denken
5) Practische toepassing van de tegenovergestelde energie

Zelf-acceptatie

Proberen om anders te zijn dan je bent is echt de verkeerde manier om het leven aan te gaan. Het is zo pijnlijk om niet van jezelf te houden. En toch voelen zoveel mensen dit, er is iets mis met mij, ik moet mezelf verbeteren. Ik moet aanvaardbaar zijn in mijn eigen ogen of in de ogen van de wereld. Maar waarom zou je anders willen zijn? Je kunt niet anders zijn dan wie je bent, omdat dit simpelweg is hoe het leven je heeft gevormd. Dit is wat het leven je heeft gegeven – beter het te accepteren en eraan te werken en ervan te houden – wetende dat je bewustzijn bent, wetende dat je volledig en compleet bent en dat er absoluut niets aan je ontbreekt. Er is niets mis met je. Je hebt zo lang geloofd dat er iets mis met je is dat je geen goed gevoel kan hebben bij “ik ben zoals ik ben.” Ik heb angst om met vertrouwen te zeggen “Ik ben mooi”. Ik heb angst om te zeggen “Ik ben geweldig”. “Ik ben puur en heilig en perfect”. Ik ben bang om dat te zeggen. Er is helemaal niets mis met je! Je bent precies zoals het leven heeft gewild dat je bent. Je bent prachtig, met alles erop en eraan. Durf het te geloven. Zie hoe volkomen waar dit is. Als je het ziet, weet je wat er dan gebeurt? De hele wereld zal het terug naar je reflecteren. Het hele leven zal je vertellen “Ja, dat klopt, je bent prachtig”. En dan krijg je vertrouwen. Dan zal je weten wie je bent. Absoluut , ja.

Meld je aub aan door een briefje naar Harry te schrijven via het contact formulier op de tarieven en contact pagina.http://file:///C:/Users/Gebruiker/Desktop/Nijmegen.pdf

 

DE UITNODIGING – Een introductie avond over Non-dualiteit met Harry Dijkshoorn

DE UITNODIGING – Een introductie avond over Non-dualiteit.

Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Duur: tot 22.00 uu

Kosten p/p: € 15,- inclusief kopje thee of koffie bij aanvang

DE UITNODIGING

Een introductie avond over Non-dualiteit.

De uitnodiging is altijd dezelfde – kijk naar wie je bent, nu, te midden van alles wat er gebeurt. De bron van blijvend geluk wordt hier gevonden. Waar je ook bent en hoe je je ook voelt, dit is altijd de uitnodiging.

Deze avond staat in het teken van de traditionele leer van Advaita Vedanta. Advaita Vedanta is een methodiek die ons laat zien dat de werkelijkheid non-duaal is. Het zegt ons dat je geluk en identiteit investeren in iets wat verschijnt, een tijdje aanhoudt en weer verdwijnt, de oorzaak van smart is. Blijvend geluk vind je in het kennen van je eigen wezen zoals het werkelijk is.

De volgende onderwerpen zullen worden besproken:

  1. Wat is non-dualiteit?
    Bespreking van het non-duale als de essentie van je eigen ongerepte natuur, en voorafgaand aan iedere invulling die wij eraan zouden kunnen geven. Hoe kun je het oningevulde, je eigen natuur, kennen?
  2. Meditatie en non-dualiteit
    Door middel van een geleide meditatie wordt het onbegrensde kenbaar gemaakt.
  3. Zelf-acceptatie                                                                                                                                           Een van de belangrijkste elementen voor de bevrijding van de geest.

Harry Dijkshoorn werkt als trauma therapeut en volgt al 40 jaar zijn passie voor oosterse bevrijdingswegen. Na een 38 jarig verblijf in het buitenland is hij sinds kort met zijn vrouw en tien jarige dochter teruggekeerd naar Nederland en verheugt hij zich deze workshop in het Spirituele Cafe aan te kunnen bieden.