Workshops

Onze primaire behoefte is om het leven te begrijpen.

De grootste leugen van onze maatschappij is dat we moeten consumeren om gelukkig te zijn. Hoe meer je “hebt” hoe gelukkiger je bent. Maar het leven zit vol met ups and downs die het bestaan ons toedient, ongeacht hoeveel je bezit.

Ik wil van alles en verwacht dat het leven me dingen geeft. Krijgen wat ik wil en niet krijgen wat ik wil rechtvaardigen mijn emoties. Achter dit idee van “recht hebben op” ligt de aanname dat het leven in de positie verkeerd dat het me kan geven wat ik wil. Maar is dit ook zo?

Deze wereld is een onpersoonlijk veld van krachten, wetmatigheden en principes, die ons dienen, maar er niet op ingesteld zijn om zich aan ons aan te passen. Hoe ga ik hiermee om? Hoe vind ik mijn weg door deze constant veranderende oceaan van het leven? Welke gedachten helpen me en welke werken me tegen?

Onze primaire behoefte is om het leven te begrijpen.

Aan de hand van de filosofie en psychologie uit de traditionele Indiasche leer van Vedanta, zet Harry in deze workshop uiteen hoe we ons denken kunnen begrijpen en hoe we er mee om kunnen gaan – zodat onze gedachten in plaats van ons tegen te werken ons van dienst zijn en bijdragen aan ons geluk.

Deze workshop bestaat uit voordrachten en korte geleide meditaties, met ruimte voor vraag en antwoord.

Vooraf aanmelden is niet nodig..

9 maart, 2019

Locatie:

Centrum Zuiderlicht

Kloosterlaan 138A

4811EE, Breda

Tijd: 13.00 – 17.30