Chi Nei Tsang Massage

Massage van de inwendige organanen

Chi Nei Tsang is een prachtige vorm van op chi-gung gebaseerd lichaamswerk en massage. De belangrijkste focus ligt op de buikstreek, vanaf de navel tot aan alle buikorganen. De navel is waar het embryo voeding, bloed en zuurstof ontvangt zodat het zich kan ontwikkelen tot het wonder van een goed functionerend organisme. Als zodanig is het gebied van de navel energetisch verbonden met elk deel van het lichaam. Klanten zijn vaak erg verrast wanneer ze problemen met rugpijn krijgen en genezing vinden door simpelweg rond de navel te werken.

Chi Nei Tsang werd lang geleden door Chinese Daoist-monniken in bergkloosters ontwikkeld die ernaar streefden het lichaam te ontgiften, te versterken en te verfijnen om de maximale gezondheid te bereiken die nodig was om inspannende spirituele oefeningen te doen. Vanuit de kloosters werd het een huisremedie in het oude China. In de moderne tijd was het grotendeels vergeten, maar momenteel maakt het een opwekking.

Het gebied net onder de navel is in verschillende tradities (Aikido, Chi-Gung, Shiatsu, Feldenkrais en Yoga) waarnaar wordt verwezen als de hara, het belangrijkste energiecentrum van ons lichaam, ook wel ‘de Zee van Chi’ genoemd. De wetenschap heeft ook ontdekt dat een tweede zenuwstelsel in de buik verblijft, eentje die nauw verbonden is met de hersenen en onze gemoedstoestand en percepties beïnvloedt. Een correct werkend spijsverteringsstelsel is zo belangrijk voor een optimale gezondheid. Zoveel stress wordt veroorzaakt door de ongezonde eisen van het moderne leven. Emoties moeten op dezelfde manier worden verteerd als de spijsvertering van voedsel. Een teveel aan stress is moeilijk te verteren en zal zich ophopen in onze fysiologie en organen. Het is merkwaardig dat de meeste lichaamsbehandelingen meer aandacht besteden aan het masseren van de nek, rug en ledematen dan aan de kernregio waar veel van onze emoties opgeslagen worden – onze buik.

De Chi Nei Tsang behandeling concentreert zich voornamelijk op de buik, maar omvat ook een volledige lichaamsmassage. Na een sessie voel je je gereinigd en diep ontspannen.


Aanbeveling

Harry is een enorm begaafde genezer (hij genas een ernstige brandwond in 45 minuten!), een fantastische therapeut en een geweldige vriend.”  Amelia Griffiths

“Harry is een meester in het channelen van Chi. Hij heeft niet alleen magische handen, hij heeft een groot hart en kan geen aardiger persoon zijn. Ik heb het geluk gehad dat ik verschillende keren  Harry’s behandelingen heb ontvangen en iedere sessie was een wonderbaarlijk helende en krachtige ervaring.Ik ben zelf een student van Chi Nei Tsang en de behandelingen van Harry zijn op hetzelfde niveau als mijn ongelooflijke leraar Karin Sorvik, die ook een meester beoefenaar is van de Taoist Healing Arts. U zult geen spijt krijgen, het geld dat u hieraan uitgeeft is beslist de moeite waard en een zeer goede investering in uw gezondheid en welzijn.” Erika Tourell – Yoga Docent / Fysiotherapeut